31 Ocak 2015

Kelebekler Özgürdür - Tiyatro Ak'la Kara

Bu dünyada hiç kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir. 
Bu dünyada hiç kimse duymak istemeyenler kadar sağır değildir. 



Doğuştan kör olan Don Baker, 35 yaşına kadar annesinin koruması altında yaşamıştır. Don, artık özgür olmaya ve kendi hayatını kurmaya karar verip NewYork'un merkezinde küçük bir daireye yerleşir. Annesi 2 ay boyunca onu rahat bırakacak, Don da yanlız yaşayabileceğini annesine ve kendine kanıtlayacaktır. 
Yan daireye taşınan, oyuncu Jill ile kısa sürede yakınlaşırlar. Uçarı ve hayat dolu bir kız olan Jill'in başından bir evlilik geçmiştir ve kimseye bağlanmak istememektedir. Don, jill'in varlığı ve cesaretlendirmesiyle, kendine güven kazanır. Bestelerini Jill için söyler, tipini Jill için değiştirir. Birlikte çok eğlenirler. Çok geçmeden, 2 ayın dolmasını bekleyemeyen Florence Baker, oğlunu teftişe gelir. Pamuklara sarıp yetiştirdiğin oğlunu, Jill ile birlikte, yeni bir kişilikle görmek hiç hoşuna gitmez. Oğlunun üzülmesini engellemek ve yine himayesi altına almak için jill ile ciddi bir konuşma yapar. Bundan etkilenen Jill, Don ile yollarını ayırmaya çalışır. Terkedilen Don, üzgündür ancak annesi sonunda, onu özgür bırakma zamanının geldiğinin bilincine varır. 35 yıl sonra yeniden yaşama dönen Don ve ilk defa birinden çok etkilenen ve seven Jill, birbirlerinden kopamazlar.

Tiyatro Ak'la Kara'da, evimin salonunda izler gibi seyrettiğim, samimi bir tiyatro oyunu olmuş "Kelebekler Özgürdür". Alpay'ın nefis şarkısı ile çok etkileyici ve dokunaklı... Daha önce "Tom,Dick ve Harry" oyunu ile bizi gülmekten terlere yatıran Kerem Kobanbay, kör Don rolü ile inanılmaz bir oyunculuk çıkarırken Buket Dereoğlu'nun da uçarı Jill rolü ile hakkını yememek lazım. Özellikle selam bölümünde, yılların tiyatro sanatçısı Bedia Ener Öztep'i başrole taşıyarak, kendilerine yakışanı yapıp, sahnede büyüyorlar. Bu gece 30. Oyunlarını oynadılar. Nice 30 oyunlara, salon dolusu seyirciler diliyorum. Bence bunu kesinlikle sonuna kadar hak ediyorlar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder