30 Ocak 2016

Alonnisos Adası - 2015 Yunan Adaları Günlüğü 5

17 Temmuz 2015

Bugün bayramın ilk günü ve biz Alonnisos'tayız. Telefonlarımız hiç susmazken Patitiri Limanı'na teknemizle bağlandık. Patitiri’de HSSPMS Helen Fokları Araştırma ve Koruma Derneği bulunuyor. Biz gitmedik ama burada foklarla ilgili genel bilgiler belgeseller yardımıyla veriliyormuş. Pek çok hediyelik eşyada fokları görmek mümkün.
Zeliha ile birlikte hemen alış veriş yerlerini kolaçan ettik. Rıhtımda birkaç hediyelik eşyacı, marketler bile bizi mutlu etmeye yetti... Zeliha, üzerinde fok balığı olan bir t-shirt satın aldı. Ben neden almadım bilmem. Ah bu benim kararsızlığım...


Akşamüstü otobüse binip (adam başı 1,6 euro) eski şehre gittik. Alonnisos, Barbaros’un saldırılarından epeyce nasibini almış. Burada 1965'de bayağı şiddetli bir deprem olmuş ve halk yıkılan evlerini bırakıp Patiriri Limanına yerleşmiş. Daha sonra eski şehirdeki evler özellikle yabancılar tarafından restore edilmiş. Atölyeler, restaurantlar, bildiğiniz Alaçatı...


Sokaklarda dolandık, seveceğimiz lokantayı bulana kadar epey zorlandık. Fazla turistik olduğu için fiyatlar biraz pahalı. Buranın pek ünlü yemeğiymiş peynirli pay denedik. Çok fazla kızartma sevmediğim için ikincisi ağır geldi. Yanında yediğimiz musakka gayet lezzetliydi. 3,5 km. Yolu yürüyerek dönmeye niyetliydik ama sonradan yine otobüse binmeye karar verdik.

 Alonnisos'a ulaşım çok kolay değil. Adanın bir hava alanı yok. Feribot bağlantısı ise: Pire limanından yok. Yalnızca: Agios Konstantinos (4 saat) ve Volos (3 saat) limanlarından, feribot bağlantıları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder