14 Ağustos 2016

Folegandros - 2015 Yunan Adaları Günlüğü 14

11 Ağustos 2015

Folegandros Adasının başkenti olan Chora, 200 metre yüksekliğinde bir uçurumun kenarına kurulmuş. Ada, billur sulu plajları, balayı otelleri ve Koimisis tis Theotoku kilisesi ile meşhur. Bir arkadaşımız buraya balayına gitti ve çok da keyif aldı. 
19:00 otobüsü ile Chora’ya gidiyoruz. Uçurumun hemen üstüne kurulmuş bir oteli kolaçan ettikten sonra uzun, kıvrılarak giden yürüme yolundan tepedeki Koimisistis Theotoku kilisesine çıkıyoruz. Manzara süper, o kadar yukarıdayız ki uçabiliriz... Çıkış yine oldukça meşakkatliydi ama tepede herşeyi unutuyor insan. Buraya güneşi batırmak adet olmuş.
Ardından Chora'da müthiş bir yerel yemek yedik. Matsata yani ev yapımı uzun erişte tarzı makarna ve yanında türlü seçenekler; tavuklu, etli, keçili, tavşanlı... Gayet iyi bir seçimdi.

Yemekten sonra kale içinde dolaştık. Burası çok iyi korunmuş bir alan. Evler, otel olarak restore edilmiş. İç içe geçmiş meydanlarda minik kiliseler ve bol bol tavernalar var. Ben bu otantik bölgeyi çok beğendim. Bu kez sadece bir gün kalabildik ve tadı damağımızda kaldı. Sadece minik teknelerle gidilebilen plajlarını göremedik, kiliseye tırmanmakla çok vakit kaybettiğimizden corayı da gündüz gözüyle gezmek nasip olmadı...















2 yorum:

  1. Meltem hamın merhaba. 2015 Ekim ayından beri gerek Moshonis gerek buradan yazılarınızı güncellemiyorsunuz. Güncelleyin takip edelim lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eda ve Mert, maalesef bu sene yazılarımızı yayımlayamadık çünkü kızımızı evlendirdiğimiz için teknede çok vakit geçiremedik. Geçen yıla ait 3 adanın yazısı kalmıştı... Onları da en kısa sürede yazacağım. Bu arada bu kış, Gezgin Korsan toplantılarında bir sunumumuz oldu onu
      https://www.youtube.com/watch?v=8hvYtUnfZv8
      linkinden izleyebilirsiniz...
      Denizlerde görüşmek üzere

      Sil