7 Ağustos 2016

Hydra - 2015 Yunan Adaları Günlüğü 11

4 Ağustos 2015 



Hydra, küçücük bir yerleşim. Kendi gibi limanı da küçük. O küçücük limanda balıkçı tekneleri, deniz taksiler, İstanbul'daki otoparklardan beter biribirinin dibine boylamasına üç sıra nasıl becermişlerse demirlemiş tekneler ve bunca hengame içinde kocaman yolcu gemileri... Biz tekneyle ana limanda yer bulamadık. Kimse unutlanmasın, burada yer yok ve şans eseri yer bulursanız da sakın demir atmayın bence anca dalgıç sizi kurtarır.Biz de 1 mil yandaki koya demirledik.
Akşamüstü 17:00 gibi deniz taksi çağırdık. Biz, Turquoise teknesi ve yandaki motoryattaki İtalyanlar... Gidiş 15, geliş 15 toplam 30 euro... 





Şehirde araba sayısı yok denecek kadar az. Dar ve dik merdivenli sokaklarda katırlar yardımıyla taşımacılık yapılıyor. Meydandaki kiliseyi gezerken içerdeki cenazeyi görünce nasıl kaçacağımızı bilemedik. Çıkması yürek isteyen merdivenler... Limanın çevresinde kaliteli ürünler satan şık butikler ve mücevheratçılar var. Hediyelik eşya satan mağazalar ise diğer adalara göre en az %50 daha pahalı... Bu ada Symi'ye çok benziyor, adeta onun küçük bir kopyası.
II. Dünya Savaşından sonra popülerliği artan bu adada yabancılar eski evleri alıp restore etmeye başlamışlar. Burayı ünlüler çok tercih ediyorlarmış hatta Leonard Cohen'in burada bir malikanesi varmış.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder