10 Aralık 2016

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları - Ransom Riggs


Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, içindeki tuhaf vintage resimlerle ve birkaç değişik karakterle zenginleşmiş fantastik bir kitap. 16 yaşındaki Jacob’un hikayesini okuyoruz. Jacob, dedesini trajik bir şekilde kaybeder. O günden sonra büyük bir bunalıma giren genci, psikoloğu dedesinin hikayelerinin peşinden gitmeye ikna eder. Dedenin çocukluğu gizemli bir adada geçmiştir ve bu garip geçmişe ait birbirinden ilginç fotoğraflarla o fotoğrafların sahiplerinin hikayeleri Jacob’un tüm çocukluğunu doldurmuştur. 
Bu fotoğraflarda neler mi vardır? Uçma yeteneğine sahip bir kız, kendinden tonlarca fazla yük taşıyabilen bir çocuk, görünmeyen adam, ellerinden ateş çıkaran bir kız, tuhaf ikizler, ağzı kafasının arkasında olan kız… Tüm bu eşsiz çocuklar, hep beraber bu adada bir evde yaşamaktadırlar. Jacob, babasıyla birlikte adaya gelir ve söz konusu evi terk edilmiş ve harap bir halde bulur. Aslında esrarengiz bina, düşündüğü gibi boş değildir. Tüm çocuklar, ve evin sahibi Bayan Pereggrine, başka bir boyutta Jacob’u beklemekte ve dedesinin hikayesini ona anlatmak için sabırsızlanmaktadır. Aslında onların yaşadığı zaman hiç akmamaktadır. Tüm anlatılanlar, dedesine olan felaketin gerçekliğini kanıtlar gibidir. Ölüm saçan korkunç canavar %100 gerçektir ve bu kez hedefi Jacob ve diğer çocuklardır. 

İthaki yayınlarından çıkan kitap, özgün baskısı ve kapağıyla çok etkileyici olmuş. Kitabın diğer serileri de ardından yayınlandı… Çok okunanlar listesinde yer alan kitap, fantastik edebiyat seven genç kesime yazılmış olduğundan benim beğenime pek uymadı. Bu sebeple de diğer iki kitap olan Gölge Şehir ve Ruhlar Kütüphanesi’ni okumayı düşünmüyorum. Roman, Tim Burton tarafından filme de alındı fakat ona da gitmek pek içimden gelmedi… Galiba karakterlerin tuhaflığı beni hem kitaptan hem de filmden soğuttu. Sizce de tuhaf değiller mi? Baktıkça tüylerim ürperiyor vallahi...

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder