23 Şubat 2017

Fences



53 yaşındaki Troy Maxson (Denzel Washington), 1950'li yılların Amerikası'nda çöpçülük yapmaktadır. Eşi Rose (Viola Davis) ve oğlu Cory (Jovan Adepo) ile yaşayan Troy, gençliğinde iyi bir beyzbol oyuncusudur.Ancak o yıllarda profesyonel lig  siyahlara kapalı olduğundan Afro-Amerikan olan Troy profesyonel olamamış, siyahlar alınmaya başladığında ise yaşından dolayı kabul edilmemiştir. Bu durum Troy için tam bir hayal kırıklığı olmuştur ve bu hayal kırıklığı, kendisi gibi beyzbol oyuncusu olmak isteyen oğlunu engellemeye kadar gider.

1985'te Fences oyununu yazan ve Pulitzer Ödülü'nü kazanan August Wilson, 2005'te ölümünden önce oyunun sinema uyarlamasını da tamamlamış. 2010 yılında Broadway’de yine Denzel Washington ve Viola Davis tarafından sahnelenen oyun, 3 dalda Tony ödülü kazanmış. Oyunun senaryosu Denzel Washington tarafından, sinemaya aktarılmış ve her iki oyuncu da yine aynı rolleri başarıyla canlandırmış.


Film, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar’a aday. Ancak tiyatro sahnesindeki başarıyı beyaz perdede yakaladığı düşünülemez. Bol diyaloglu, uzun ve sıkıcı film hep aynı sahnede geçiyor ve oyunculuklar bu sıkıcılığı yenemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder