7 Mart 2017

Aşk Başka Evde / Sinan Akyüz

Genellikle aşk romanlarıyla tanınan gazeteci ve yazar Sinan Akyüz’ün ilk okuduğum kitabı Aşk Başka Evde… Blogu takip edenler bilirler pek popüler kitapları okumayı tercih etmediğimi. Ama arada çeşitlilik de önemli… Onu asla okumam, ay bu ne gibi söylemler bana göre değil… Bir kere okuyup değerlendirmeden karar vermem.
Kitabın konusu ise bir arkadaş çevresi içinde geçiyor. Eylül, Sevil ve Fadiş çok iyi üç arkadaş. Fadiş, ölümcül bir hastalığın pençesinde ve bunu mümkün olduğu kadar çevresinden saklamaya çalışıyor. Eylül ise evli bir erkeğe aşık oluyor ve sevdiği adam uğruna bir metres olarak yaşamayı göze alıyor. Kitap “ikinci kadın” olgusuna tuhaf bir açıdan bakıyor. Bu durum o kadar doğal bir şeymiş gibi ele alınmış ki Eylül’ün aşık olduğu Saruhan’dan, onun erkek egemen taleplerinden ve bunların hepsinin Eylül tarafından kabul edilmesinden mideniz bulanıyor. Bu arada bir de aldatılan eş Asuman ile Eylül’ün, Fadiş’in ölümüyle yakınlaşma durumları da her şeye tuz-biber oluyor.
Tüm bu konunun yanı sıra, aşk profesörü Kürşat’ın radyo programlarına katılan insanların hikayeleri kitaba renk katmış diyebilirim. Kürşat’ın aşkı yorumlayış biçimi ve araya serpiştirilen şiirler sanırım kitaba daha bir "aşk böcüğü" formatı vermek için kullanılmış.
Vallahi ne yalan söyleyeyim ben kitabı hiç beğenmedim. Bu ilk kitaptan sonra da bir daha zorunlu kalmadıkça Sinan Akyüz kitabı okuyacağımı sanmıyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder