14 Ekim 2017

Edebiyat Mutluluktur - Zülfü Livaneli

Eğer bir roman, ne kadar önemli bir konu anlatırsa anlatsın, sizi sıkıyorsa, içinize fenalıklar basmasına neden oluyorsa, en iyisi kaldırıp bir kenara koymaktır. Borges de bunu tavsiye eder ve ekler: "Dünyada okunmayı bekleyen o kadar iyi kitap var ki!"


Zülfü Livaneli kendini edebiyat ve müzik alanında kanıtlamış bir sanatçı... Belki de Türkiye'nin en büyük değerlerinden biri... Bu kez Livaneli, "Edebiyat Mutluluktur" kitabıyla deneme türünde okuduğu romanları, yazarları, nasıl yazmak gerektiğini ve kendi yazım tekniklerini değerlendiren bir kitap yazmış. Kitabı okuduktan sonra Nazım'a , Yaşar Kemal'e bir başka gözle bakmaya başlıyorsunuz.  Ayrıca bugüne kadar adını duyduğunuz veya duymadığınız, okuduğunuz veya okumadığınız pek çok yazar ve kitaba da ilgi duymaya başlıyorsunuz: Remarque / Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Umberto Eco, Knut Hamsun, Robert Graves / Ben Claudius, Gabriel Garcia Marquez, Kazancakis, Mevlana / Mesnevi, Binbir Gece Masalları, Trevanian / İnci Sokağı, Sylvia Plath, Yukio Mişima...
·         
Ben kitaplara bayılan biri olarak okurken çok keyif aldım. Liselerde edebiyat derslerinde okutulacak tarzda olan bu kitabı tüm kitapseverlerin muhakkak okuması gerekir diye düşünüyorum. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder