8 Mayıs 2018

Dünyanın En İyi Kitabı - Peter Stjernström


Titus Jensen ve Eddie X "dünyanın en iyi kitabını" yazmak için kıyasıya bir savaşa girerler... Titus, iyi bir yazar olmasına rağmen alkol problemi yüzünden uzun süredir tek bir sayfa yazmamıştır. Editörünün ondan istediği, tek bir damla dahi alkol almadan, altı ay içinde, 250 sayfadan ibaret olan ancak içeriği zengin bir kitap ortaya çıkarmasıdır. Bu doğrultuda kendine verilen laptop, ancak alkol çubuğu üflendiğinde ve %0 alkollü çıktığında açılacak ve her 6 saatte bir 6 saat dinlenmeye geçecektir. Eddie X ise, kadınlar tarafından çok sevilen genç bir yazardır. Tek arzusu Titus'un yazdığı kitaba engel olmak ve "dünyanın en iyi kitabını "yazan yazar olmaktır. 
Jensen'e bu süreçte benimsediği bir ilke güç verir: "Takıntılı olmak bağımlı olmaktan iyidir". Her iki rakip de birbirlerinin fikirlerini ve çalışmalarının son halini öğrenmek için türlü yollar denerler. Bu arada ünlü  Göteborg Kitap fuarı gittikçe yaklaşmakta ve gerilim iyice tırmanmaktadır.
Kitap içinde kitap, fikir içinde fikir, İsveç'in soğuk ikliminin atmosferinde kıyasıya bir rekabet. İndirime giren kitaplardan 5 TL'ye aldım ancak severek okudum. Edebiyat severler sıkılmadan rahatça bitirebilir. 

Världens Bästa Bok



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder