10 Mayıs 2018

Neredesin Bernadette - Maria Semple



Bernadette, Elgie ve Bee, Seattle'da yaşayan üç kişilik bir çekirdek ailenin üyeleri. Buraya, Elgie'nin işi nedeniyle Los Angeles'tan taşınmışlar. Elgie, Microsoft'ta çalışan bir dahi/üst düzey yönetici... Bernadette ise, geçmişte ödüller almış bir mimar ancak şimdi sadece evi ile ilgileniyor. Çiftin kızları Bee ise, 15 yaşında zeki bir öğrenci...  Bee'nin çocukluğu, kalp rahatsızlığı nedeniyle sayısız ameliyatlarla geçmiş.  Bernadette ise bu sebepten kızına fazlaca düşkün ve aşırı piskopat davranışlar da sergilediği oluyor. Örneğin Bee'nin okulundaki pek çok veli ondan uzak durmayı tercih ediyor.  Bernadette de sosyopat bir hayatı seçip en basit işlerini bile internetten bulduğu Hintli bir asistana yaptırma yolunu tercih ediyor.
Aile, Bee'nin istediği yatılı okula kabulünün ardından bir Antartika gezisine çıkmayı planlıyor ve işte tam bu sırada Bernadette sırlarıyla birlikte ortadan kayboluyor. Bee, annesini bulmak için her yolu denerken Elgie ise kendine yeni bir düzen kurmanın peşine düşüyor. Sonu mu? Maalesef bu kadar akıcı ve heyecanlı romanın sonu pek oturmamış. Bernadette sonunda ortaya çıkıyor ancak ortadan kayboluş nedeni de bu sürede ne yaptığı tam bir gereksiz detay... Bunu yazmam pek yakışık almadı ama ben romanı size şiddetle tavsiye ediyorum. Bir kere çok özel bir yazım tekniği var. Mailler, fakslar, FBI raporları, faturalar ile zenginleşen kitap çok özel bir kurguya sahip. Hele sonuna doğru Bernadette'nin geçmiş hayatı ile ilgili öğrendikleriniz olaya bambaşka bir boyut katıyor.
Ben bu kitabı da indirime giren kitaplardan 5 TL 'ye aldım ve tek kelime ile bayıldım. İlginç bir modern roman okumak isterseniz kaçırmayın.

Where'd You Go, Bernadette





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder