6 Şubat 2015

Love Letters



8 Ocak'ta, Zorlu PSM'de sergilenen "Love Letters" (Aşk Mektupları) oyununu izledik. Gérard Depardieu ve Agathe Natanson tarafından Fransızca olarak oynanan oyunu, ünlü Amerikalı yazar A.R.Gurney yazmış ve pek çok farklı dilde, pek çok ülkede oynanmış. Aslında Zorlu'daki performansta ilk önce Anouk Amiee'nin oynayacağı açıklanmıştı ve ben biletlerimizi o zaman almıştım. Daha sonra yapılan oyuncu değişikliği doğrusu tam bir sürpriz oldu... Belki istesek biletlerimizi iade hakkımız olur muydu bilemiyorum; şu minicik yazılan satış sözleşmelerini iyi bir okumak lazımdı.
Oyun daha önce de Kenter Tiyatrosunda yorumlanmış. Gidenler bilebilir; baştan sona iki oyuncu da bir masada oturuyor ve birbirlerine yazdıkları mektupları kronolojik sıra ile okuyorlar.
Aslında romanlarda oldukça keyif alınabilen "mektuplaşma formatı" tiyatro oyununda epey sıkıcı gelebiliyor. Olayın bütününde tabii ki bir konu var. Melissa Gardner ve Andrew Ladd isimli iki arkadaş çocukluktan beri birbirine tutkun. Andrew, başarılı bir senatör olurken Melissa, mutsuz bir evlilik yapar ve sanat hayatı da hiç düşündüğü gibi gitmez. İkilinin yolları zaman zaman kesişir, zaman zaman birbirlerinden koparlar... Ümitler, düş kırıklıkları, sevinçler, yenilgi ve zaferler, hepsi dikkatle dinlemeniz gereken mektuplarda, kartpostallarda anlatılır...
Bilet fiyatlarının astronomik olması nedeniyle ben de biraz cimrilik edip balkondan bilet aldığımdan, biz oyuncuları minnacık gördük. Dolayısıyla hiçbir mimik de göremediğimizden, oturarak okunan mektuplardan oluşan bir oyun, bizim için son derece sıkıcı bir hal aldı. O kadar uzakta oturuyorduk ki Depardieu bile bana çok şişman gözükmedi:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder