19 Ocak 2015

Uyuyana Kadar / Before I Go To Sleep




 Daha önceden okuyup beğendiğim S.J.Watson'ın Before I Go to Sleep adlı romanından uyarlanan filmi uzun süredir merakla bekliyordum. Filmin başrollerinde Nicole Kidman ve çok sevdiğim Colin Firth'in olması, ayrıca filmin Londra'da geçiyor olması beni daha da meraklandırdı. 

Konu gayet ilginç: Christine Lucas (Nicole Kidman) geçmişinde yaşadığı travmatik bir kazadan dolayı her sabah hayatına dair hiçbir şey hatırlamadan uyanmaktadır. Ben, (Colin Firth) onun kocasıdır ve her sabah bıkıp usanmadan tüm hayatını tekrar tekrar Christine'e anlatmaktadır. Bu durum er geç bir gün son bulacaktır; çünkü Christine , kendisine yardımcı olan bir psikoterapist sayesinde etrafında bulunan herkesi sorgulamaya başlar ve kocasından gizli terapiye devam ederken her gün hatırladığı ve yüzleştiği gerçekleri anlattığı bir görsel kimlik tutar. Hatırladığı anılar onun zaman zaman kocasından dahi şüphelenmesine sebep olur. Christine'nin eski bir kız arkadaşına ulaşmasıyla olayların gizemi ve geçirdiği travmanın nedeni anlaşılır. Cevaplar yanı başında saklıdır, Christine'nin 13 sene önce yapmış olduğu bir hata tüm hayatına mal olmuştur.




Çok sevdiğim bir kitap, sevdiğim oyuncular, maalesef beklentimin altında bir performans, karanlık, ruhsuz ve kötü bir uyarlama filmini yaratmış. Tam bir hayal kırıklığı...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder