29 Eylül 2018

Pembe Fili Düşünme - Zeynep Selvili Çarmıklı


Uzun zamandır çok satanlar raflarında bana göz kırpan kitap "Pembe Fili Düşünme", psikolog Zeynep Selvili Çarmıklı'nın kendi yaşadıklarından yola çıkarak kaleme aldığı bir psikolojik rehber kitap.
Yazarımız panik atak ile psikoloji okurken tanışıyor ve yaşadığı deneyimleri, süreçleri bu kitap aracılığıyla okurlarıyla paylaşıyor. Bunu yaşayan bir psikolog olunca da insan bu koskoca evrende yalnız olmadığını hissediyor.  Kaçtığımız duygular üstümüze üstümüze gelir. Her duyguyu korkmadan ve pes etmeden yaşarsak bunlar bizi güçlü kılar ve zamanla bizi yıpratmamaya başlar. Bir kalıba girmek zorunda değiliz, her anımızda mutlu olmak zorunda değiliz, arada yaşanan mutsuzluklar da mutluluk getirir. Her konuda mükemmeliyetçi ve başarılı olmak zorunda değiliz. Hayat hep kolay olmak zorunda değil, zorluklar bizi daha güçlü kılar. İlla çok çok çok para kazanmak zorunda değiliz... Eğer hayatın zor dönemlerinde dingin ve huzurlu kalabilirsek güçlükler bir müddet sonra çözülecektir...v.b.
Psikolog Zeynep Selvili Çarmıklı'dan daha nice paylaşımlar diliyoruz.

Arka KapakPembe fili düşünmemem gerekiyor. Tamam, o zaman kocaman, gri bir balina düşünürüm. Pembe fili düşünme. Balinalardı değil mi su püskürten? O kadar zaman nefeslerini mi tutuyorlar, ne yapıyorlar? Pembe fili düşünme. Geçenlerde aldığım kitabı da düşünebilirim. Pembe fili düşünme. Çok heyecanlıyım başlamak için. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünmemem lazım. Acaba kaç defa düşündüm? Pembe fili düşünme.


Böyle de düşünmemem lazım galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Pembe fili düşünme. Of kaç dakika oldu acaba? Pembe fili düşünme. Dakika tutmayı unuttum galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.  Acaba telefonum nerede? Kılıfı da pembe! La la la la. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder