20 Mart 2015

Deliduman - Emrah Serbes


"Behzat Ç." karakterinin yaratıcısı Emrah Serbes'in Gezi Olayları odaklı romanı "Deliduman", çok sevildi ve çok okundu. Bunda, romanın esas kişisi 17 yaşındaki Çağlar İyice, kankası Mikrop Cengiz ve T.C. Sinem Uzun'un, sanki yaşayan karakterlermiş gibi Twitter ve instagram hesaplarının olmasının büyük rolü var. 
Çağlar İyice, Yalova'nın Kıyıdere kasabasında yaşar. Ona göre kızkardeşi Çiğdem İyice, dünyanın en iyi Michael Jackson moonwalk dansı taklitçisidir. Bu uğurda kız kardeşini hep destekler. Çağlar, ilaç bağımlısı, psikolojik rahatsızlıkları olan annesiyle sürekli didişir, belediye başkanı olan dayısına daima küfreder. kendilerini yıllar önce terk eden sorumsuz babasını görmek dahi istemez. Çiğdem onun gözünde adeta bir ilahedir ve onu şöhrete kavuşturmak için elinden geleni yapmaktan çekinmez.
Çiğdem'in yolu şöhretin peşinde İstanbul'a kadar gider. Çağlar da peşinden İstanbul'da soluğu alır. Aylardan hazirandır ve İstanbul'un göbeği Taksim'de Gezi olayları patlak vermiştir. İki kardeş, birbirlerinden bağımsız, kendilerini olayların ortasında, "direnirken" bulurlar. 
Bol küfürlü, 17 yaşın hırçınlığı ve umarsızlığında, Çağlar'ın ağzından kaleme alınan, iki kardeşin yaşadıklarının çerçevesinde Gezi'yi anlatan en iyi romanlardan biri... Severek okuyacağınıza eminim...
"Deliduman" bana, "Little Miss Sunshine" filmini anımsattı...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder