16 Mart 2015

Unutma Beni - "Still Alice"


Julianne Moore'a 87. Oscar ödüllerinde "en iyi kadın oyuncu" oscarını kazandıran "Unutma Beni", genç yaşta alzheimer hastalığına yakalanan dilbilimci akademisyen Alice'in öyküsünü anlatıyor. Moore, bu rolle ayrıca Altın Küre ve Bafta ödüllerini de aldı. Orijinal ismi "Still Alice" bence çok manalı; keşke ülkemizde de "Ben hala Alice'im" gibi bir isimle gösterime girseydi. Filmin yönetmenlerinden Richard Glatzer ALS hastalığı nedeniyle, ne yazık ki kısa bir süre önce hayatını kaybetti.

Alice, iki kız ve bir erkek çocuk annesidir. Çocuklarının üçü de kendi hayatlarını kurmuştur. Alice, kampüste koşuya çıktığı bir gün yol ve yön duygusunu kaybeder. Zamanla, oynadığı kelime oyununda da zorlanmaya başlar. Bir süre sonra işini yapamaz duruma gelir. Kocası John (Alec Baldwin) ve kızlarından Lydia (Kristen Stewart) ona oldukça destek olurlar. Alice'inki ender görülen bir durumdur ve bu kadar erken yaşta yakalanılan hastalık çok daha hızlı ilerlemektedir. Alice ile yaşam oldukça zorlaşmaya başlar. John, yeni bir iş için başka bir şehre giderken Lydia, annesinin tüm bakımını üstlenir.
Film, kayda değer bir iz bırakmasa da, Julianne Moore, muhteşem oyunuyla izlenilmeye değer. Diğer oyunculuklar vasatın da altında. Rol, oscar alma zamanı gelen Moore için yazılmış, film de adeta onun için yapılmış...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder