8 Mayıs 2012

İyi Günde Kötü Günde

Ali Poyrazoğlu ile Nilgün Belgün'ün rol aldığı tiyato oyununa geçtiğimiz sezon da bilet almamıza rağmen Ali'nin klasik soğuk algınlığı zamanlarından birine denk geldiği için gidememiştik.  Bu sezon, tesadüf eseri bir arkadaşımız sayesinde biletimiz oldu ve seyretme fırsatını bulduk.
Ali Poyrazoğlu ve Nilgün Belgün, yeni evli bir çift; cicim ayları geçince sudan sebeplerle ayrılmaya karar veriyorlar, boşandıktan sonra bir müddet başka sevgililerle yaşıyorlar,. Ancak alışkanlıklar, sevgi derken birbirlerinden kopamayacaklarını anlıyorlar. Kötü araba kullanan Nilgün Belgün'ün yaptığı araba kazası sonucu kendilerini ahrette buluyorlar ve sonsuza kadar beraber yaşıyorlar...-bu benim düşüncem:))
Kadın-erkek ilişkilerini ele alan skeçlerden oluşan tiyatro oyunu, iki sevilen oyuncunun adeta bir şovu... Biz sahnede iki kişi izlerken, aynı zamanda, temizlikçi kadını ve ikisinin sevgililerini de hayali olarak izliyoruz. Bu onların gerçek bir başarısı... Ali Poyrazoğlu, seyircisiyle yalın diyaloglar kurmayı seviyor. Artık her oyunundan sonra onun güzel sohbetini dinlemeye alıştık. Sanatçı, pek çok meslektaşının aksine teknolojiyi bu yakınlaşma için kullanmayı iyi biliyor. Hemen eve gidip kendisine tweet atmak istiyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki, Ali Poyrazoğlu seyircisine ve onun fikirlerine değer veriyor. Bana geçirttikleri hoşça vakit için her ikisine de teşekkür ediyorum.
Tek eleştirebileceğim konu, oyunun mikrofonla oynanması, keşke daha iyi bir akustik ortamda, doğal bir şekilde seyredilebilse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder