4 Ocak 2013

Kahperengi - Hande Altaylı


Daha önce de yazdığı "Maraz" ve "Aşka Şeytan Karışır" romanları çok satanlar listesinden düşmeyen Hande Altaylı'nın okuduğum ilk kitabı oldu "Kahperengi".
Ege'nin Yassıca kasabasında doğan Narin, ailesini sevmeyen işe yaramaz babası, çirkin ve büyülerden medet uman annesi, haylaz erkek kardeşi ve ürkek kız kardeşi ile yokluk içinde bir hayat yaşamaktadır. Kasabanın köklü ailelerinden birinin oğlu olan Fırat'a aşıktır. Narin, ailesini bırakıp okumak için İstanbul'a kaçar. Burada bir kaza sonucu tanıştığı Deniz, Narin'i kendisine dost olarak seçer ve ona her konuda kol kanat gerer. Avukat olan Narin, iyi bir işte çalışmakta ve Yassıca'da yaşananları hatırlamak bile istememektedir ta ki eski aşkı Fırat bir tesadüf sonucu hayatına girene kadar...Eski defterler bir bir açılır, acı gerçekler tekrar gün yüzüne çıkar...
Roman aslında bir aşk romanı olmasından öte bir dostluk romanı. Deniz ve Narin arasındaki derin bağlar, sonuna kadar insanı çok etkiliyor. Geri dönüşler ve günümüz arasında mekik dokuyan konu, oldukça iyi kurgulanmış ve okuyucu sıkmıyor. 
Hande Altaylı'nın romanı diziye çekilecek olmasaydı okur muydum bilemiyorum ama "Kahperengi"yi okumak yazarın diğer kitapları konusunda da merakımı uyandırdı doğrusu. Hoşça vakit geçirmek için uygun bir kitap.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder