12 Nisan 2014

Testosteron


Değişik mesleklerden, değişik kültür ve kişiliklere sahip 7 erkek bir araya gelirse ne olur? Tabii ki kavga, gürültü, tartışma, eğlence, kadın konulu konferanslar, bol küfürlü diyaloglar ve belden aşağı bir komedi olur.
Oyun Atölyesi'nin 2008 yılından beri kapalı gişe sergilediği eseri, Polonyalı yönetmen, senarist, aktör ve gazeteci Andrzej Saramonowicz yazmış. 

Oyunun tamamı bir Yunan tavernasında geçiyor. Sahne açıldığında gördüğümüz, ağzı yüzü kan içindeki karakterler, bir düğün sırasında kavga etmişlerdir. Nikah sırasında geline sorulan "Kocalığa kabul ediyor musun?" sorusunun cevabı "hayır"olunca ve gelin davetlilerden birini sevdiğini itiraf edince, herkes birbirine girer. Oyun boyunca bu olayın nedeni ve niçini irdelenir.

"Testesteron"'dan şimdiye kadar hep övgüyle bahsedildiğini duydum. 2013'ten sonra değişen kadro ile ilgili pek çok yerde okuduğum eleştirilere göre de yeni kadronun oldukça başarısız olduğunu okudum. İkisi arasında kıyaslama yapacak durumda değilim; ancak bence "Testesteron" +18 yaş kategorisinde bir okul müsameresinden ileriye gidememiş. Ben galiba beklentimi biraz fazla yüksek tutma hatasında bulunmuşum. Özelikle Emre Altuğ, bence inanılmaz yanlış bir seçim. Koca dudaklarını büze büze sevimli olduğunu düşünürken bence asıl mesleği olan tiyatroyu bırakıp amatör dalda ürünler verdiği şarkıcılık mesleğine ağırlık versin. Ruhi Sarı -ki ben sahnedekinin hala Ruhi Sarı olduğuna inanmıyorum- Çünkü kendisi, kabiliyetli olduğuna yürekten inandığım ve her yaptığı işi seyretmek istediğim bir oyuncudur. Olmamış, sanki 23 nisanda yerine çocuk oyuncu çıkmış gibi. Eleştirilerin aksine en başarılı bulduğum kişi garson rolündeki inanılmaz enerjisiyle Bülent Şakrak oldu ;o olmasa inanın oyun hiç çekilmez. Gürkan Uygur'u ise televizyonda gördüğümüz "ağır abi" pozlarından apayrı bir karakter olarak beğeniyle seyrettim. 

Kısacası, çekilen filmin de reklamıyla birlikte "Testesteron" daha nice seneler kapalı gişe oynar ve sayısız seyirci tarafından izlenir. Sıkıntılardan kurtulup gülmek istiyorsanız, düşünmeden gidin; belki de siz hoşça vakit geçirirsiniz...  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder