30 Haziran 2020

Şimdilik Bu Kadar - Serra Yılmaz, Emine Uşaklı




Şimdilik Bu Kadar'da, birbirinin dostu iki kadının, Emine Uşaklıgil ve Serra yılmaz'ın uzun soluklu bir sohbetini okuyoruz. İki kadın da uzun yıllarını yurt dışında geçirmiş ikisi de çok kültürlü ve çok dilli, ikisi de sevdiği işi yapıyor ve hayatta kolay kolay hiç bir şeyden ödün vermiyorlar. 

Emine UşaklıgilHalit Ziya Uşaklıgil'in torunu, pek çok ülkede büyük elçilik yapmış Bülend Uşaklıgil'in kızı, Cumhuriyet gazetesi sahibi Yunus Nadi'nin torunu, Sultan Vahdettin'in torunu Prens Ahmet Rıfat İbrahim'in eski eşi... Kendisi hem yazar, hem de gazeteci...

Serra Yılmaz Türk tiyatrosinema ve dizi oyuncusuçevirmen ve yönetmen. Kendisini simultane tercümelerinden de tanıyoruz. Yılmaz, 2017 yılında İtalya'da MIX Milano Festivali'nde "Komedi Kraliçesi" (Queen of Comedy) ödülüne layık görülmüş.


Her iki kadın da kanseri yenmiş, sarsıcı kayıplar yaşamış, her seferinde hayata tutunmuş ve yıllara meydan okumuş. İkisinin çocukluktan bugüne yaşadıkları hayat bir döneme ve bir zümreye ışık tutuyor. Kendilerine de yine tanıdığımız isimler eşlik ediyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder